Автовоз се преобърна в дере и блокира пътя Котел - Омуртаг
Автовоз се преобърна в дере и блокира пътя Котел - Омуртаг / netinfo

Турски автовоз е излязъл от пътя и се е преобърнал в страни от шосето близо до Котел тази сутрин. Движението по пътя Котел - Омуртаг, който свързва Южна и Северна България, все още е блокирано, съобщиха от полицията.

Произшествието е станало около 3 часа сутринта на стоманобетонен мост. Водачът се е движел с несъобразена скорост и не успял да удържи тежкия камион, който пропаднал в коритото на реката. При инцидента шофьорската кабина е опряла в речния бряг, а задната част на автовоза се е задържала върху моста.

 Няколко от леките коли, които превозвал камиона от Румъния за Турция, са изхвърчали от ремаркето и са се разбили в пропастта. Турският шофьор останал притиснат в кабината и е изваден с помощта на пожарникари и специализиран автомобил.

„Котленските и сливенските пожарникари действаха при особено голям риск за живота си, тъй като съществуваше реална и непосредствена опасност във всеки един момент от работата им натовареното с леки автомобили ремарке да пропадне в реката върху тях. Паралелно с това полицаи от РПУ - Котел предприеха мерки за отцепване и регулиране на пътно-транспортния трафик в района на катастрофата” – уточни говорителят на ОДП - Сливен Георги Шейтанов.

В момента към мястото на инцидента се придвижва автокран, който трябва да изтегли пропадналата част на автовоза от речното корито.

Състоянието на турския шофьор, който е изваден успешно от кабината на камиона е добро и няма опасност за живота му.