Антимафиот стана полицай за месец ноември
Антимафиот стана полицай за месец ноември / netinfo

Служител на сектор „Борба с организираната престъпност" в областната дирекция на полицията в Сливен стана полицай на месец ноември. Това е 32-годишният Тодор Ников, който участва в разкриването на организирана група за разпространение на наркотици на територията на Сливенска и Старозагорска области.

На 5 и 6 ноември бяха проведени специализирани полицейски операции вСливен, Нова Загора и Стара Загора, при които бяха установени и задържани три лица, разпространяващи наркотични вещества. Единият разпространител е на 31 години, криминално порявен, от Нова Загора. Вторият е от Сливен, на 34 години, а третият - на 32 от Стара Загора. Тримата са създали организация за разпространение на различни видове наркотични вещества - амфетамин, метаамфетамин /пико/, хероин и канабис. Групата е продавала активно на голяма група от хора. При залавянето им са иззети около 800 грама наркотици, пари, пистолет, пригоден за стрелба с бойни патрони, въздушна пушка, кутии за малокалибрени патрони и компютър. Основното лице от групата е мъжът от Нова Загора. За разлика от другите двама, които демонстрирали благосъстояние, въпреки, че са безработни, той не създавал впечатление, че може да е върхът на престъпна пирамида. Той нямал кола, не ходел по заведения и не носел скъпи дрехи.

Полицай Тодор Ников е семеен, с две деца. Завършил е Академията на МВР. От осем години е в системата, седем от тях - в РУ Нова Загора, а от половин година - в редиците на сектор „БОП". Активно работи по направление „наркотици". Поради служебни ангажименти той не присъства на церемонията по награждаването. Наградата получи неговият колега Васил Ранков, който също работил по случая. Призът връчи шефът на антимафиотите - Алексей Алексиев.