Анти-СПИН кампания в Стралджа
Анти-СПИН кампания в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

„Просто ме използвай!" - това е мотото, което избраха доброволците от БМЧК при СОУ "П. Яворов" - Стралджа в своята тазгодишна информационна анти-СПИН кампания. Според координатора Димитър Андонов, БМЧК - Стралджа вече няколко години отбелязва Световния ден за борба против СПИН със свои инициативи.

Доброволците отчитат, че все по-често хората приемат спокойно подаръкът-презерватив с разбирането, че заразяването със СПИН е 100% предотвратимо, ако се вземат необходимите предпазни мерки. В днешния ден доброволците украсиха с  червени лентички съучениците си в училище, учителите, посетиха общината, където припомниха значението на Националната кампания за превенция на това сериозно заболяване.

Похвала за старанието да помагат за добрата информираност на младите, а и не само на тях, децата получиха от директора Валентина Маринова, от зам.-кмета Мария Толева, секретаря Иван Георгиев. В следобеда групата ученици се разходиха с плаката по централната улица на града като подаряваха лентички и на минувачите.