Две трети от общия брой на учениците в дневна форма в Силистренско - 7070, от 8 ноември ще се обучават от разстояние в електронна среда, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

В кои градове ще има мобилни пунктове за ваксиниране

Всички училища в общините Силистра, Главиница и Тутракан от понеделник ще са изцяло с дистанционно обучение. Редуването е прекратено и мярката по спиране на присъствените занятия се отнася за всичките 23 училища.

След получаване на тестовете, при съгласие на родителите и създаване на организация за ползването им, за присъствено обучение ще могат да се върнат първо учениците в начален етап, чиито родители са се съгласили на периодично тестване.

Близо 43% от педагозите в Силистренско са ваксинирани

В трите общини заболяемостта на 100 хиляди души население, по данни на РЗИ, към 5 ноември е: Главиница - 670, Силистра - 787, Тутракан - 967.

Прилагат редуване на 50 на сто от паралелките в електронно обучение училищата /общо 16/ в общините Дулово, Алфатар и Ситово. Остават на изцяло присъствено обучение учениците от четирите училища в община Кайнарджа - в Средище, Голеш и Кайнарджа, и в Социално-педагогическия интернет "Хр. Ботев" в с. Варненци, Тутраканска община. В тези училища се обучават 739 ученици.
БТА