Информационна кампания, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, стартира в област Бургас
Информационна кампания, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, стартира в област Бургас / netinfo
Информационна кампания, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото председателство от страната ни на Съвета на ЕС, ще се проведе в област Шумен.

В рамките на три събития на тема „Съединението прави силата- Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“ в общините Смядово, Велики Преслав и Венец пред широката общественост ще бъдат представени ключовите послания в програмата на страната ни, възможностите, които се разкриват, икономическите и социални ефекти–резултат от 10-годишното ни членство в ЕС, как работи международната организация и какво на практика представлява ротационното председателство на Съвета на ЕС, както и конкретни европейски проекти, реализирани от общините и ползите от тях за жителите на съответната община.

Кампанията е част от предвидените дейности по реализацията на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017г.  и се организира в цялата страна по инициатива на Министерството на Българското председателство в партньорство с Областните администрации и общините по места.

В срещите ще участват областният управител проф. Стефан Желев и кметовете на трите общини- Иванка Петрова-кмет на община Смядово, Александър Горчев-кмет на община Велики Преслав и Нехрибан Ахмедова-кмет на община Венец. Модератор ще събитията бъде управителят на Областния информационен център Галина Минчева. 

Първата среща-дискусия ще се проведе на 13.10.2017г./петък/ от 18.30 ч. в НЧ „Братство-1860“ в град Смядово. Срещата в община Велики Преслав е насрочена на 17.10.2017г. от 17.30 ч. в зала „Тържествена“ на общината, а срещата в община Венец- на 18.10.2017г. от 14.00 ч. в ритуалната зала на общината.

Срещите и разговорите за българското членство в ЕС и за предстоящото mредседателство на Съвета на ЕС ще продължат и в редица читалища в областта до средата на месец ноември.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.