Въвеждат ограничения заради рали Стари Столици - 2008
Въвеждат ограничения заради рали Стари Столици - 2008 / netinfo

39-то автомобилно рали “СТАРИ СТОЛИЦИ – 2008 г”, което е кръг от републиканския шампионат ще се проведе на територията на Шуменска област на 2 и 3 август. Във връзка с безопасното провеждане на състезанието се въвежда временна организация на движението по някои улици в град Шумен и пътни участъци на територията на Община Шумен, съобщават от полицията в града.

От 08.00 ч. до 15.00 ч. на 2 август и от 12.30 до 15.00 ч. на 3 август се забранява движението на презвозни средства по бул. “Славянски” в участъка от кръстовището с ул.”Адам Мицкевич ” до кръстовището с ул. “Карел Шкорпил”. Забраната се налага във връзка с тържественото откриване и финала на ралито пред сградата на Община Шумен.

От 08.00 ч. на 2 август до 16.00 ч. на 3 август се забранява движението на превозни средства по северното платно на бул.”Симеон Велики” в участъка от кръстовището с пл.”Оборище” до кръстовището с ул. “Ген. Столетов” до ”Томбул Джамия “, както и по ул. “Самара” от кръстовището с ул. “Ген. Радецки” до кръстовището с ул. “Стара планина”. Забраната се налага във връзка с организиране на сервизен парк за състезателните автомобили.

От 14.00 ч. до 19.00 ч. на 1 август се забранява движението на превозни средства в района на Шуменското плато по пътя за комплекс „ Създатели на българската държава” в участъка от кръстовището на ул. “Владайско въстание” и “Петлешев” до Информационния център на паметника. Забраната се налага във връзка с провеждането на тренировки.

Във връзка с провеждането на скоростните етапи се налагат следните забрани за движение на превозни средства : от 14.00 ч. до 20.00 ч. на 2 август и от 08.10 ч. до 14.00 ч. на 3 август се забранява движението по пътя от портала на пивоварен завод “Шуменско пиво” до входна табела на село Новосел . От 14.00 ч. до 20.00 ч. на 2 август , както и от 07.20 ч. до 14.00 ч. на 3 август се забранява движението по пътя от изходна табела село Лозево до местността “Ардашес “ в Шумен.

От 11.10 ч. до 14.00 ч. на 3 август на СЕ “Детелина” се забранява движението по двете платна от “Стария екарисаж” по посока фирма “Алкомет” и главен път “Силистра – Шумен- Ямбол “ в участъка от пътния възел с пътя “Русе - Шумен-Варна” до разклона за село Васил Друмев .

От полицията препоръчват на гражданите, които ще пътуват по време на въведените забрани към селата Новосел, Средня и Черенча да ползват следния обходен маршрут град Шумен - изхода за град София, главен път Варна-София, разклон село Черенча, село Черенча, село Средня, село Новосел. Гражданите, които ще пътуват към село Лозево трябва да ползват обходен маршрут : Шумен, изхода за град София, главен път Варна – София, разклон за село Лозево на “7-ми километър”.

Гражданите, които ще пътуват за Варна за периода от 11.10 ч. до 14.00 ч. на 3 август да ползват изходите на град Шумен за село Царев брод по ул. “Университетска” и изхода за град София.

Тренировките по скоростните етапи за всички екипажи се провеждат само със серийни автомобили, като максимално разрешената скорост по време на тренировката е 60 км/час. През времето на провеждане на тренировките ще се провежда засилен полицейски контрол по спазване на скоростните ограничения. От ОДП призовават любителите на автомобилния спорт стриктно да спазват указанията и разпорежданията на полицейските служители и другите длъжностни лица, осигуряващи безопасността на ралито, както и да избират безопасни места за наблюдаване на състезанието.

Умоляват се всички граждани, които ще наблюдават състезанието да не пресичат и не излизат на пътното платно по време на провеждане на скоростните етапи. Родители или други възрастни граждани, които водят деца да не ги оставят без надзор и упражняват непрекъснат и строг контрол над тях. Зрителите, които са с автомобили да не навлизат на пътното платно с тях преди преминаване на пилотния полицейски автомобил, указващ края на етапа.