В Търговищка област има помещения за бедстващи хора
В Търговищка област има помещения за бедстващи хора / DarikNews.bg, архив

В петте общини на Търговищка област има обособени места за приютяване на бездомни и бедстващи хора в зимните условия. Към 12 януари в регионалната дирекция „Социално подпомагане" няма регистрирани случаи на хора, потърсили помощ и подкрепа службите, каза директорът на институцията Гергана Георгиева.
Според разписания координационен механизъм за взаимодействие, общинските администрации имат ангажимент за подсигуряване на места за подслон на бедстващи хора. В Община Търговище е осигурен общински имот с капацитет от седем души. В Омуртаг имат възможност да подслонят петима, колкото е и капацитетът на осигуреното в община Антоново общинско жилище.
Кризисни центрове по бедствия и аварии има обособени в общините Попово и Опака. Става въпрос за общински имоти с неопределен капацитет.
В девет села на територията на община Търговище също има определени отоплени помещения за пребиваване на бедстващи на пътя хора. Такива стаи са обособени в селата Дралфа, Алваново, Бистра, Макариополско, Буховци, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк.