Ученици и преподаватели от Департамент Сон е Лоар пристигат в Шумен
Ученици и преподаватели от Департамент Сон е Лоар пристигат в Шумен / netinfo

Френска група ученици и преподаватели от Департамент Сон е Лоар пристига в Шумен днес. Те ще проведат среща с техни колеги от ГПЧЕ ”Никола Й. Вапцаров” утре, от 14.15 часа френските гости ще посетят и общината. Там групата ще има среща с представители на Градския ученически парламент и ръководството на община Шумен.

През следващите дни френските ученици ще разгледат Шуменската крепост, паметник “Създатели на Българската държава”, историко-археологическите резервати Велики Преслав, Плиска и Мадара. Предвидено е посещение и на Двореца в Балчик и нос Калиакра.

Визитата на френските гости е по линия на договорения ученически обмен между община Шумен и Департамент Сон е Лоар. Точно преди една година шуменските ученици от ГПЧЕ ”Никола Й. Вапцаров”, изучаващи френски език, гостуваха в гр.Макон и гр.Матур.

Френската група се състои от 16 ученици от колежите “Сен Екзюпери”, “Луиз Мишел” и “Сен Сир”, трима преподаватели и двама служители от администрацията на департамента – Вероник Готие, началник на служба “Образование” и Селин Прост, експерт “Децентрализирано сътрудничество”.

Посещението ще приключи на 5 април.