Учени се събират на форум в департамент на ШУ във Варна
Учени се събират на форум в департамент на ШУ във Варна / netinfo
Немска конференция за млади учени ще се състои в Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите /ДИПКУ/ на ШУ “Епископ Константин Преславски” във Варна. Тя ще се проведе от 1 до 3 юни в сградата на ДИПКУ  в града. Официалното откриване ще е от 9.00 ч. на 1 юни в Заседателната зала на департамента.

Темата на научния форум е “Топографската промяна – пространството в език, литература и култура”. Негови организатори са лекторите на Немската служба за академичен обмен (DAAD) в България: г-жа Бетина Венцел (лектор в ШУ “Епископ Константин Преславски”), д-р Габи Тиман (лектор във ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”) и д-р Роже Форноф (лектор в СУ “Св. Климент Охридски).

В работата на форума ще вземат участие над 20 учени от България, Румъния и Унгария. Ще бъде представен и театралният спектакъл на студенти от Букурещкия университет под надслов “Животът в покрайнините на Букурещ и възможността да видим собствената си държава през очите на чужденец”. Постановката ще се играе в Аулата на Първа езикова гимназия “Жолио Кюри” – Варна, от 19.00 ч. на 1 юни.