Три основни задачи си поставя кметския екип на първо време
Три основни задачи си поставя кметския екип на първо време / netinfo
Разработването на един добър бюджет за 2008 година, задълбочен анализ на проектната готовност на общината, както и решаване на въпроса с такса смет и изработване на адекватна местна политика за местните данъци са трите основни направления, към които ще бъдат насочени усилията на кметския екип на първо време. Това каза на първия си брифинг кметът на община Шумен Красимир Костов.

Тръгваме сериозно и ангажирано към проблемите с привличане на средства от еврофондовете, каза още Костов. Той заяви, че кметския екип ще заложи на проекти с максимална стойност. „По отношение на общинската пътна мрежа ще заложим на проект в рамките на 5 000 000 лв., до дни трябва да бъде изработен и проект за читалището в кв.”Дивдядово”, както и окончателния вариант на проекта за ж.п. надлез в града”- допълни Костов. По думите му бързо трябва да бъде изработен и проект за тържище в Шумен, който ще е на стойност повече от 1 000 000 лв. „Убеден съм, че за него ще имаме подкрепата на Министерството на финансите”-каза още Костов.

По отношение на военните имоти в Шумен Красимир Костов заяви, че се надява скоро да се срещне с министър Веселин Близнаков. На бъдещата срещата трябва да се проучат възможностите на община Шумен да се предоставят тези от тях, които не са включени в план за продажба. Военните имоти в града са около 10 - каза Красимир Костов.