Тече запълването на опасните дупки в Шумен
Тече запълването на опасните дупки в Шумен / Dariknew

Започна запълването на опасните дупки в Шумен. Вчера са били изкърпени около 60 кв. метра, това заяви Сергей Стойков управител на ОП „Паркинги и гаражи". Той заяви, че е избран изпълнител, който ще изкърпва големите дупки в града, това е фирма „Пътища", която е спечелила изпълнението на поръчката.

До момента са изкърпени дупките по северното платно на бул. „Симеон Велики" от Пени маркет до НОИ, южното платно на булеварда от НОИ до жп надлеза до гарата и по ул. „Марица" от ул."Климент Охридски" до светофарната уредба на Пети полк.

Днес се предвижда да бъдат попълнени и дупките на площ около 120 кв.м. Ще се работи по ул. „Университетска", ул."Марица" зад пазара , бул „Симеон Велики" от НОИ до Томбулджамия.

Общинското предприятие „Паркинги и гаражи" ще контролира изпълнението, стана ясно днес. „Затруднява ни това, че голяма част от дупките са много дълбоки, повече от 17 см. и поглъщат голямо количество асфалт. Надяваме се ако времето е хубаво до 8 март да успеем да се справим", обясни Стойков.

В момента попълването на дупките става по традиционната технология, чрез изкръпване и запълване с асфалтова смес. Не е закупена така наречената студена смес, с която имаше идея да се запълват част от дупките, тъй като фирмата, която я произвежда е продала наличните си количества, стана ясно още днес.

Работи се по изготвени списъци получени от общината, „Пътнически автотранспорт" и таксиметровите фирми. Общо около 14 -15 улици, по които има сериозно нарушени участъци от пътя са включени в тях. Средствата, които ще бъдат изразходвани са в размер на 40 000 лв., заяви Стойков.

Предходната седмица част от големите дупки в града са били запълнени с минерал - бетон, изразходваното количество е 13 куб.метра, на стойност 7 000 лв.