Стартира приемът на документи за кандидатстване след 8 клас
Стартира приемът на документи за кандидатстване след 8 клас / netinfo
Започва прием на документи за кандидатстване в училищата след 8 клас.Документите ще се подават в желаното за кандидатстване учебно заведение. Около 2000 са участниците в приема. От 8 до 29 август, в инспектората в Шумен, ще се издават служебни бележки за тези, които кандидатстват след 8 клас. Това каза, на пресконференция днес, експертът от РИО Стоян Боянов. Изпити по изобразително изкуство, хореография и музика, ще положат кандидатстващите в СОУ „Сава Доброплодни”.

Подаването на документи за първо класиране започва на 8 и завършва на 11 юли. На 14 юли ще станат ясни имената на приетите ученици. От 15 до 17 юли ще бъде оповестен списъкът на приетите след първо класиране, след което ще станат ясни свободните места за второ класиране. До 1 август е срокът за записването на приетите кандидати. Останалите свободните места и след трите етапа на прием ще бъдат обявени на 8 август. Поради небалнсирания прием на ученици, нулиране на паралелки ще има и след 8 клас, допълни Боянов.

По време на срещата с журналисти, началникът на инспектората доц. Добромир Добрев съобщи, че националният отбор на България по руски език е записал много добро представяне по време на 12-та международна олимпиада по чужди езици, провела се в Москва. Ръководител на отбора е преподавателят в ШУ ”Епископ Константин Преславски” Радостина Кунчева.