Сочат областният лидер на СДС за агент на ДС, той отрича
Сочат областният лидер на СДС за агент на ДС, той отрича / netinfo
Областният лидер на СДС и общински съветник от „Коалиция за Шумен” Петър Атанасов е бил агент на бившата Държавна сигурност. Името му бе обявено с решение №22 на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Според комисията, Петър Атанасов е бил вербуван от Недялко Драганов на 5 декември 1975 година. Псевдонимът му е бил Чанков. Работил е като секретен сътрудник - агент. Атанасов е бил служител на Трето управление на ДС.

За Дарик Петър Атанасов каза, че "това е някаква грешка" и, че никога не е работил като агент на тайните служби. Не е подписвал документи и не е разработвал никого. Той съобщи още, че ще подаде молба до комисията, за да бъде уточнено точно каква е връзката му с Държавна сигурност.

Като секретен сътрудник в ДС е работил и настоящият управител на "Напоителни системи" Музафер Ехлиманов, става ясно още от решението на комисията. Той собственоръчно е подписал декларация за сътрудничество. Писал е и агентурни сведения. Ехлиманов е имал два псевдонима - Маджит и Гриша.