СИДП
СИДП / СИДП
86 живи елхички са продадени от началото на кампанията „Посади надежда“ до момента в Търговище, съобщи зам.-директорът на горското стопанство в града инж. Надя Тодорова. В поделението предлагат контейнери фиданки за Коледа от началото на месеца, като вече са продадени 172 дръвчета.

В края на миналата седмица д-р Даниел Димов от Медицински център „Свети Иван Рилски“-Шумен и Радина Велчева от фондация „Искам бебе“ се срещнаха с 50 ин витро заченати деца  и техните родители. Специални гости на срещата бяха областният управител на Търговищка област Митко Стайков, кметът на общината Дарин Димитров и директорът на ДГС-Търговище инж. Стела Атанасова. Гостите и организаторите на срещата закупиха седем живи елхички в подкрепа на кампанията, за да може за още млади семейства с репродуктивни проблеми Коледата да донесе дългоочакваното чудо.

Припомняме, че благотворителната кампания „Посади надежда“, която Министерство на земеделието, храните и горите стартира на 9 декември е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми. За целта Държавните горски предприятия предоставят 10 000 коледни дръвчета, като пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъдат дарени за каузата. Във Варна дръвчетата се продават в сградата на стопанството на улица „Радко Димитриев“ 10.

За Върбица мястото е в центъра срещу общината, а за Търговище е сградата на териториалното поделение на улица „Цар Освободител“ 22. И ДГС-Добрич предлага елхички в контейнер на улица „Марин Дринов“ 5, а в Шумен дръвчетата са в сградата на СИДП, на улица „Петра“ 1.