линейка Благоевград
линейка Благоевград / БГНЕС

Мъж и жена пострадаха сериозно и са настанени в болнично заведение след пътно-транспортно произшествие.

Около 17,53 ч на 9 декември на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на първокласен пътя София-Варна вв близост до кръстовището за с. Божица.

Правоспособен 50-годишен водач от гр. София, управлявайки лек автомобил „Митцубиши Каризма“ със софийска регистрация в посока София-Варна с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е изгубил контрол над управлението му.

Колата миналава в насрещното пътно платно, завъртяла се е и е излязла извън пътя вляво по посока на движението, като с дясната си част се е блъснало в крайпътно дърво.

В резултат на пътния инцидент возеща се на предната дясна седалка на автомобила 57-годишна руска гражданка е откарана в МБАЛ-Търговище, където е настанена в интензивното й отделение с разкъсани черен дроб, далак и корем, в кома, с опасност за живота й.

В същото отделение е настанен за лечение и водачът на лекия автомобил с пневмоторакс на белия дроб, също с опасност за живота му. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Съдействие за ликвидиране на последиците от пътно-транспортното произшествие са оказали служители на РСПБЗН-Търговище и Омуртаг.

По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Търговище.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.