Обновяването ще стане на два етапа
Обновяването ще стане на два етапа / dariknews.bg
Възможно е да се сложи и такса за вход
Зоокътът в парк Кьошковете" ще бъде разширен и ремонтиран. Това обявиха на брифинг кметът на община Шумен Любомир Христов и управителят на общинското предприятие за паркови дейности Златин Кайряков.

Това ще се случи на два етапа, като за стартиране на дейностите са предвидени 50 000 лв. Ще бъде изготвен и проект на новите клетки и разположението им, но той ще бъде дело на общинската администрация, а няма да се търсят външни фирми, каза кметът Христов.

Обновяването ще стане на два етапа
dariknews.bg


Златин Кайряков обясни, че се предвижда на входа да има клетка с папагали и други екзотични птици. Там, където в момента са зайците пък ще се обособи раздела за хищници, в който ще бъдат прибрани лисици, чакали и еноти.

Клетката на мечката ще бъде също преобразена, за да може да стане дом на два риса.  В горичката, която ще бъде разчистена ще бъдат настанени 5 лопатара.  В клетката в съседство - където са камерунските кози, ще бъдат пуснати муфлони и лами.

Обновяването ще стане на два етапа
dariknews.bg


Нова клетка ще бъде изградена до тази на павиана Шмоко, и в нея ще се сложи негова партньорка. Тъй като той от доста време не е съжителствал с женска се налага тя да стои поне половин година в отделна клетка, за да се опознаят, обясни Кайряков. 
Шмоко е на 36 години, но има още хляб в него, похвали маймуната той.

Целта е да постигнем една малка, стегната, приятна за разходка зоологическа градина, заяви той.

Кметът Христов допълни, че след като заработи обновения зоокът, ще се направи анализ на разходите по него и може да се сложи и входна такса.

Обновяването ще стане на два етапа
dariknews.bg


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.