Пускат поливната вода на 15 април
Пускат поливната вода на 15 април / netinfo
Пускат поливната вода на 15 април
85749
Пускат поливната вода на 15 април
  • Пускат поливната вода на 15 април

Поливната вода ще бъде пусната на 15 април, като до 20 април тя ще достигне до крайния потребител. Това обяви управителят на „Напоителни системи"-Шумен Христо Николов по време на среща със земеделски производители, които, от своя страна, за първа година нямаха никакви забележки към ръководството на дружеството.

Цената на водата остава същата като миналогодишната, а именно 0,24 лв. за кубик без ДДС при гравитачно доставената вода и 0,44 лв. за един кубик без ДДС за помпено доставена вода.

По думите на Христо Николов миналия сезон е бил „успешен". „Вече имаме готовност и за новия сезон, като разчетите са направени", каза той.

На въпрос на малинопроизводител от Велики Преслав той отговори, че проблемните места са локализирани и в момента се работи по тях. Той уточни, че рисковите места са оценени и са направени необходимите ремонти. Засега обаче средствата не стигат за цялостен ремонт на системата.

Сключените през 2015 г. договори са 120, т.е те са с 24 повече от предходната година.

Поливните площи в Шуменско през 2015 г. пък са били 7239 декара, очаква се тази година те да са с 1000 декара повече. Доставената вода през миналия сезон е била 800 000 кубика.

Некоректните платци пък са четирима. Те дължат общо 15 000 лева.