През месец май започват летните ремонти на улиците в Шумен
През месец май започват летните ремонти на улиците в Шумен / netinfo
През месец май ще започнат летните ремонти на уличната мрежа в Шумен. До 16:00 часа на 3 април ще се приемат тръжните документи, на фирми които желаят да участват в търга за извършване на летните ремонти. Той ще се проведе на 4 април, а до момента тръжна документация са закупили 4 шуменски фирми -това съобщи инж. Веселина Великова, старши екперт поддръжка на пътищата в Дирекция „Строителство и екология”. За летни ремонти в бюджета на община Шумен за тази година са заложени 1 600 000 лв.

В момента се изготвя графика с улиците, които ще бъдат ремонтирани –допълни инж. Великова. В този него обаче ще бъдат включени само улици, които няма да бъдат разкопавани, заради подмяна на водопроводната мрежа по програма ИСПА. Общината има желание да бъдат включени колкото е възможно повече улици, които да бъдат ремонтирани- уточни инж. Великова.

През тази година община Шумен ще продължи традицията да предоставя материали на граждани и фирми, които имат желание да ремонтират сами тротоарите пред домовете или фирмите си. За това са отделени 150 000 лв. Желаещите трябва да подадат молба до кмета на общината. След това комисия ще направи оглед и ще прецени дали наистина има нужда от ремонт - уточни още Великова.