Отново Йовчо Николов е кмет на Шумен
Отново Йовчо Николов е кмет на Шумен / netinfo
От днес, с постановление на Шуменската окръжна прокуратура, временно изпълняващ длъжността кмет на община Шумен е Йовчо Николов, съобщиха от пресцентъра на общината.

В документа, подписан от Ася Петрова - прокурор при Окръжна прокуратура-Шумен се казва: „Уважавам депозираните до Шуменската окръжна прокуратура жалби от Йовчо Атанасов Николов, съдържащи искане за упражняване на правомощията на прокуратурата и отмяна на резолюцията на Шуменската районна прокуратура. Отменям резолюцията на прокурор при Шуменската Районна прокуратура от 10.10.2007г. като незаконосъобразна и необоснована.

На основание чл.10 ал.1 от Указание №115 на Главния прокурор предупреждавам инж. Сотир Сотиров незабавно да отстрани самоуправството, като преустанови извършването на фактически действия като временно изпълняващ длъжността кмет на община Шумен. В случай на отказ да стори това Областна дирекция "Полиция" - Шумен да вземе необходимите мерки за изпълнение на настоящото постановление. Постановлението подлежи на незабавно изпълнение.”

Препис от постановлението е изпратен на Сотир Сотиров, Йовчо Николов и ОДП-Шумен.

По-рано днес се проведе среща, на която временно изпълняващият длъжността кмет Йовчо Николов и зам.-кметът Сотир Сотиров уведомиха директорите на дирекции в общинска администрация за постановлението на Окръжна прокуратура. От днес всички документи в общинска администрация се подписват от Йовчо Николов.