Оставиха в ареста мъжа, обвинен в убийството на новородено бебе
Оставиха в ареста мъжа, обвинен в убийството на новородено бебе / netinfo

Шуменският окръжен съд остави в ареста 39 - годишния Иванчо Димитров от Шумен, който е обвинен в умишлено убийство на новородено момченце. В местността „Под манастира” край Шумен бе открита само част от тялото на бебето /от кръста надолу /. По-рано днес в съдебната зала стана ясно, че според съдебно-медицинската експертиза половите органи на бебето са били отрязани. Служебният защитник на Димитров адвокат Снежана Тошева поиска на обвиняемия да бъде наложена мярка „домашен арест”, но съдът отхвърли искането.

Аргументите на служебния защитник бяха свързани със здравословното състояние на Димитров, който страда от лека към средна степен на дебилност, има съмнения, че обвиняемият страда и от олигофрения. По информация на Дарик от олигофрения е болна и майката на убитото бебе 38 - годишната Лиляна Тодорова. Съдът счете, че деянието, за което Димитров е обвинен е с висока степен на обществена опасност, а при извършване на убийството, мъжът е осъзнавал действията си и последствията от тях.

До момента Димитров не е бил осъждан. Дарик научи още, че мъжът има само завършен 3-ти клас. Занимавал се е с отглеждане на животни. Освен убитото бебе, майката Лиляна има още 3 деца. Все още не е установено дали Иванчо Димитров е баща на убитото дете.

Наложената мярка може да бъде обжалвана в 3 - дневен срок пред Варненския апелативен съд.