Обществен форум ще насърчава гражданското участие в политиките за развитие на област Шумен
Обществен форум ще насърчава гражданското участие в политиките за развитие на област Шумен / netinfo

Обществен форум ще насърчава и утвърждава гражданското участие при формиране, изпълнение и контрол на политиките за развитие на област Шумен. Идеята е той да подпомага и упражняването на основните човешки, политически и социални права на гражданите, както и да се мобилизират вътрешни и да се привличат външни ресурси за обществено-икономическо развитие на областта. Това стана ясно по време на днешната работна среща на областния управител Донка Иванова и обществения посредник Иван Капралов с представители на неправителствени организации от региона.

Участниците в срещата изразиха готовността и желанието си да си сътрудничат във възможно най-голям кръг области, сред които защита на човешките права, социална интеграция, здравеопазване, насърчаване на малкия и средния бизнес, образование, култура, екология, спорт и туризъм.

На срещата беше отчетен и фактът, че неправителствените организации в региона не се радват на голяма популярност, а работата им трябва да стане по-публична. Ето защо всички участници се обединиха около идеята да се събрат отново на 29 януари, за да вземат официално решението да създадат форума.