Няма да правят завод за коприна в хай-тек парка
Няма да правят завод за коприна в хай-тек парка / netinfo

Общинският съвет в Шумен прие докладната записка, в която се предлага да бъде отменено решението за провеждане на открит конкурс за купуване на земя в бъдещия хай-тек парк, където да се построи завод за коприна. 23-ма от общинските съветници гласуваха за приемане на решението, 10 бяха против, а 3 се въздържаха. По време на сесията бе внесено писмено становище от фирма “Биогруп” АД, която е основен акционер в “Агротехгруп”. В него се посочва, че е възможно фирмата да преразгледа инвестиционните си намерения във високотехнологичния парк. Кметът Веселин Златев заяви, че ще атакува отмяната на решението в съда.

По рано днес искането за прекратяване на договора с Дияна Желязкова, директор на Общински медиен център е било оттеглено от общинския съветник Рада Спасова. Г-жа Спасова заяви, че мотивът й за това е искане е бил личен, а не политически, както се тълкува.

В началото на днешната сесия кметът на Шумен Веселин Златев оттегли 2 докладни записки, в които се предлагаше да бъдат продадени имоти от бъдещия хай-тек парк.

30 жители на с. Велино са декларирали чрез открито писмо, че желаят Гинка Кънчева да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на селото, а не поста да бъде поверен на Трифон Трифонов. Причината за това е оттеглянето на настоящия кмет на селото, който отново се кандидатира и ще участва в предизборната надпревара.

В сесийна зала днес ще буде обсъдено и създаването на 2 кметства – в селата Васил Друмево и Кладенец. Това се налага поради промяна в закона, според която населени места с над 150 жители трябва да са кметства, където кметовете не се назанчават, а се избират чрез гласуване.