белезници
белезници / netinfo
Специализирана прокуратура и ГДБОП неутрализираха наркогрупа, действала в района на Разград, Търговище и Исперих, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини, екстази, марихуана. Дилърите работили предимно на територията на Разград, Търговище, Исперих, Омуртаг.
Трима мъже – ръководители на групата са били задържани на 31 март т. г. при специализирана операция на Звената на отделите „Борба с организираната престъпност” в Русе и Разград. В операцията са участвали и разследващи полицаи от Варна и Силистра.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2016 г. Занимавала се е с производство, държане и разпространение на наркотични вещества и техни аналози, като често си е служела със силови методи и всяване на страх сред хората в районите на разпространение. Действията на групата са били широко известни на местните, но именно страхът ги е карал да мълчат месеци наред.
При специализираната операция по задържането на участниците в центъра на Разград са проверени пет адреса и 10 автомобила. При извършените претърсвания и изземвания са открити 80 г амфетамини, 40 таблетки екстази и амфетамин, 15 г марихуана, валута, както и шест везни за дозиране на наркотици. Най-голямо количество дрога е открито у единия от ръководителите на групата, който осигурявал стоката на едро и я разпределял сред участниците за разпространение.
Първоначално тримата бяха задържани за срок до 72 часа. Вчера Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.