Н. Василев: НДСВ ще бъде в следващия парламент
Н. Василев: НДСВ ще бъде в следващия парламент / netinfo

За момента се очертава ние да участваме сами на изборите и нашата партия никога не е казвала нещо друго. Предполагам, че всички ще желаят НДСВ, като партньор в бъдещото правителство, а какво ще бъде то е много рано да се каже. Това заяви министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, след днешното областно събрание на партията в Шумен.

Той допълни, че за себе си няма съмнение, че НДСВ ще бъде в следващия парламент. За добро или лошо ние сме партия, която се мобилизира много по-добре за избори отколкото между избори, допълни министър Василев. По думите му, за да реализира една партия поне половината от идеите си, тя трябва да бъде не 9-тия вагон във влака, а да бъде локомотива. Според Василев това, че жълтите ще влязат в следващия парламент не е достатъчно. Трябва да се борим да бъдем от водещите политически сили в страната, заяви още той.

Според него има няколко теми, според които НДСВ продължава да е водеща сила в страната и през 2008 г. "НДСВ има най-голям капацитет за усвояване на еврофондовете, имаме най-голям принос за положителния международен имидж на страната, в лицето на Симеон Сакскобургатски, Миглена Кунева, Гергана Грънчарова и т.н.", каза министър Василев и добави, че в областта на икономическата политика професионално програмата на жълтите е най-модерна. "Присъствието на НДСВ в двете последни правителства е една от причините в България да няма толкова големи финансови кризи и да няма опасност за валутния борд. Във всички сфери на обществения живот и управлението имаме, най-добрите професионалисти" - допълни Николай Васелев.

39 са новите членове на НДСВ в Шумен, а отказалите се до момента в община Шумен са 7, стана ясно днес. При посещението си в Шумен министър Василев връчи партийните книжки на 30 от новите членове. Според областния координатор на НДСВ Даниела Русева, в момента членовете на шуменската организация са над 400. По време на днешното областно събрание на партията в Шумен са били избрани 30 делегати от Шумен, които ще участват в конгреса на партията, който ще се проведе в Габрово на 18 октомври.

Какво още каза министър Николай Васелив, чуйте в прикачения звуков файл.