Местят шуменските щангисти в зала Плиска
Местят шуменските щангисти в зала Плиска / netinfo
Щангистите от шуменския клуб по вдигане на тежести могат да продължат веднага подготовката си в спортен комплекс „Плиска” в Шумен, където има специална зала за вдигане на тежести, оборудвана с 12 гнезда. Това заяви за Дарик Даниел Даулов, старши експерт „Младежки дейности, спорт и туризъм”.

Ако се наложи щангистите да тренират в залата в комплекс ”Плиска” и през зимата ще се търсят решения за нейното отопление, тъй като в момента това крило не е отопляемо, допълни още г-н Даулов. По думите му, ще бъдат взети разумните решения за да се стигне до нормални условия за провеждане на тренировъчния процес.

Все още не сме обсъдили това предложение с председателя на клуба Златан Ванев, тъй като в момента той не е в града, каза още Даулов. По думите му, ако е необходимо общината ще помогне с транспорт за да се преместят тежестите от залата в СОУ „Йоан Екзарх Български” до спортен комплекс „Плиска”.

Даниел Даулов уточни, че ще се направят необходмите обследвания за да стане ясно кой е допуснал да се получи така, че в залата, в която до момента тренираха щангистите, има течове след като е бил направен ремонт. Ще се види и какво е необходимо да се предприеме за да може залата отново да е годна за водене на нормален тренировъчен процес, каза още г-н Даулов.