Кметът на Шумен Веселин Златев заплашван?
Кметът на Шумен Веселин Златев заплашван? / netinfo

Кметът на Шумен Веселин Златев е бил заплашван във връзка с финализирането на сделката за продажбата на 32% общинска собственост от хотел "Шумен". Това научи Дарик радио.

"Не искам да коментирам заплахите, особенно след инцидента с кмета на гр. Елин Пелин Янко Янков", заяви Веселин Златев на среща с журналисти. По думите му заплахите са били отправени от човек, който от дълги години живее в Шумен.

Сделката за продажба на общинската част от хотелски комплекс ”Шумен” бе финализирана през месец декември миналата година. Тя бе продадена на софийската фирма „Финанс Консултинг”. Предстои да бъде обявен конкурс и за двата паркинга на хотела.

Златев заяви, че между общината и фирма "Трансконтинентал" е подписан приемно-предавателен протокол, според който общината носи отговорност за автомобилите, които стоят на открития паркинг пред хотела. Общината е назначила четирима души, които записват номерата на автомобилите и следят за сигурността им. В същото време, обаче сумите за престой се събират от "Трансконтинентал".

По думите на Златев, има изготвен акт за незаконно поставяне на пропусквателния пункт на паркинга, намиращ се до бариерата, който е поставен от бившия ползвател. Констатирано е, че този пропусквателен пункт се захранва с ел. енергия от уличното осветление.