Исторически парк АД
Исторически парк АД / netinfo
Мащабен проект за Исторически парк при село Неофит Рилски може да обедини историческите и туристически обекти в региона. Целта е да се привлекат повече туристи с уникалните исторически дадености на Североизточна България.
 
Концепцията за Историческия парк е да пресъздаде на площ от 130 декара историята на българските земи и да е най-големият атракционен парк в Европа на историческа тематика.
 

Исторически парк АД
netinfo


В комплекса ще има няколко селища, които ще представят различните периоди в историческото развитие на българските земи.
 
Ивелин Михайлов, който е изпълнителен директор на парка, обясни, че туризмът в световен план се развива, а в България не се прави нищо, за да се покаже на туристите това, което е най-характерно за българите.

Повече развиваме морски туризъм и планински, което не са ни най-силните дисциплини. Най-голямото ни предимство е историята. Шумен, Плиска, Преслав, Провадия – това е регион, който е много богат на история, каза той.
 

Исторически парк АД
netinfo


 Всичко в Историческия парк ще бъде изработено с автентични материали. В него ще има и зона за забавления с възможност за конна езда, с кътове за интерактивни игри и забавления на децата, със заведения за хранене, които ще предлагат древни специалитети, характерни за нашите земи
 
Съвременните посетители са свикнали да отидат на дадено място и активно да изкарат определено време. Туристите, когато отидат на дадено място, те искат да могат да се забавляват, да се хранят, искат нещо друго, което да направи тяхното време плътно наситено с различни емоции, каза Ивелин Михайлов.
 

Исторически парк АД
netinfo


Привлекателна за шуменци е идеята Историческият парк в селото в община Ветрино да бъде включен в общ туристически продукт с автентичните исторически обекти на територията на област Шумен и това да привлече допълнително инвестиции и туристи в региона.
 
Проектът за историческия парк е за над 50 милиона евро и се предвижда да е готов около 2022 г.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.