Задържани са и двама души, които ги превозвали
След активни действия на полицейски служители от ОД на МВР-Шумен по време на специализирана полицейска операция са задържани 13 мъже, незаконно преминали през границата на България и двама души, които ги превозвали, съобщиха от полицията.

Отново заловиха мигранти в Шуменско

В хода на проведени целенасочени мероприятия служителите на реда установили, че в автомобил 34- годишен мъж превозва шестима мъже, с неустановена самоличност, определящи себе си като мигранти от Афганистан.

Криминалисти от областната дирекция установили, че в кола 28-годишен мъж от село Подвис превозва седем лица с неустановена самоличност, определящи се като мигранти от Афганистан.

Всички 13 мъже на видима възраст от 18 до 33 години са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав за установяване на самоличност.

Присъди за мигранти, хванати в района на Шумен

За извършени престъпления а образувани бързи производства. Арестувани са и водачите на двата автомобила, с които са превозвани мигрантите. Изяснява се съпричастността им и към други аналогични случаи, по време на които са установявани мигранти в област Шумен.