Греъм Уотсън изпрати поздравителен адрес за Националния събор на МДПС
Греъм Уотсън изпрати поздравителен адрес за Националния събор на МДПС / Невена Николова
Лидерът на Алианса на либералите и демократите в Европейския парламент Греъм Уотсън изпрати поздравителен адрес по повод Втория национален събор на Младежкото ДПС, който се провежда в Шумен.

„Вашето движение е буквално бъдещето на България и вашият мащаб и популярност показват, че бъдещето е либерално”, се казва в поздравителния адрес. В него г-н Уотсън отбелязва, че младежкото ДПС се вълнува от последиците от промяната на климата и призовава младежката организация на ДПС „да продължи да подкрепя министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров в отличната работа, която върши”.

Малко преди началото на събора, лидерът на ДПС Ахмед Доган заяви, че в традицията на либерализма младежките и женските организации са приоритет. „Младежката ни организация се развива добре и съм убеден, че ние сме узрели да се учим от тях и на енергия, на ентусиазъм и на всеотдайност и на правене на политика”, каза още Ахмед Доган.

Втория национален събор на Младежкото ДПС се провежда под мотото „Запази разума – спаси природата”. В събора участват около 4000 души.