Две момчета са хванати за кражбата на три автомобила
Две момчета са хванати за кражбата на три автомобила / netinfo

Две момчета, които са откраднали три автомобила, са били задържани, информират от ОД на МВР – Шумен. Лек автомобил „Сеат”, откраднат на 1 ноември от ул. „Царевец” в града е бил оставен с ключовете в таблото. На 3 –ти „Сеат”-а е намерен в Провадия. Ден по – късно е получен сигнал, че от ул. „Пролет” в Шумен, е откраднат „Фолксваген”, а в Провадия е бил отграднат лек автомобил „Опел Корса”, с варненска регистрация. На 5 ноември в местността „Под Манастира” край Шумен е намерен „Опел”-а.

 В хода на проведените издирвателни действия е установено, че и трите кражби на колите са извършени от две момчета на 14 и 15 - години от Шумен. Пред криминалистите двамата обяснили, че автомобилите управлявал по – големият от тях, „Сеат”-а изоставили в Провадия, защото се повредил. След това те се върнали с влак в Шумен. В града откраднали „Фолксвагена”-а и стигнали до варненското село Игнатиево. Пред полицаите момчетата обяснили, че пеш са се предвижили до ж.п. гарата във Варна, откъдето хванали влак за Шумен. На гарата в Провадия те откраднали „Опел”-а, с който се предвижили до Шумен. След като изоставили автомобила във вилната зона, са откраднали вещите в него, сателитна антена, безалкохолни напитки и бира.

Двете момчета ще бъдат отведени в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица – Варна, допълват от полицията.

Работата по случаите продължава.