ДПС подкрепя Наско Анастасов в Разград ?
ДПС подкрепя Наско Анастасов в Разград ? / netinfo

Утвърдени са пет от номинациите на общинскито и областното ръководство на ДПС в Разградско за кметове на общини. Това съобщи областният лидер на партията Ахмед Ахмедов. Той самият ще е кандидат-кмет на Цар Калоян, за Исперих кандидатът е Адил Решидов, Кубрат – Ремзи Халилов, Лозница – Айхан Хашимов, Самуил – Недим Мустафов. И петимата са настоящи кметове на общините, Решидов и Халилов ще се борят за трети мандат.

За община Разград ДПС вероятно ще подкрепи областният управител Наско Анастасов, който се явява като независим кандидат за вота на 28 октомври. Окончателното решение ще бъде взето на заседание на Централния предизборен щаб на ДПС във вторник – съобщи Ахмедов. Тогава ще бъде одобрена и кандидатура за кмет на Завет, ще се избира между настоящия кмет Ахмед Топчу; неговият заместник Ахтер Велиев, който бе номинацията на общинската структура на ДПС и председателят на Общинския съвет Мехмед Халил.

Одобрена е листата за общински съветници в Разград – съобщи още Ахмедов, неин водач ще е бившият европейски шампион по сумо в категория 115 кг. Музафер Мустан. В момента той е общински председател на ДПС, работи като главен експерт в Държавната агенция за младежта и спорта в Разградска област.