Деница Димитрова: “Три месеца предизборни кампании – ниска избирателна активност”
Деница Димитрова: “Три месеца предизборни кампании – ниска избирателна активност” / Диляна Стойчева/
Народният представител Деница Димитрова, заместник областният управител Панайот Абаджимаринов и общинският координатор на НДСВ Иван Иванов се срещнаха с журналисти днес в Търговище.

“НДСВ подкрепя идеята евроизборите и парламентарните избори да бъдат на една дата. Упражняването на вота в отпускарския сезон ще доведе до по-ниска избирателна активност. В резултат на това следващото правителство би се радвало на нисък процент подкрепа. Финансовата страна не е маловажна, тези 20 милиона могат да се изхарчат по различен начин. Не на последно място – три месеца предизборни кампании ще отегчат всички.” – каза на срещата Деница Димитрова.

Според нея пускането на един от спрените блокове на атомната електроцентрала в Козлодуй би било грешка, защото ще намали вероятността по европейски програми да бъдат финансирани големите проекти, които се подготвят за газопровода Димитровград – Комотини, за разширяване на хранилището в Чирен и за създаване на връзка Русе – Гюргево. “Тяхната стойност е към 500 млн. евро, а от пускането на 3-ти блок на АЕЦ за предлаганите 5 месеца бихме спечелили 130млн.евро, но без да смятаме разходите по стартирането и повторното спиране.” – уточни Деница Димитрова.

НДСВ се готви да участва самостоятелно в изборите, каза още тя. След националната конференция във Варна предстоят регионални, които ще са насочени към местните проблеми, стана ясно още на срещата.