Д. Русева: Грешката в решенията за заема е техническа
Д. Русева: Грешката в решенията за заема е техническа / Дарик Шумен
Д. Русева: Грешката в решенията за заема е техническа
36375
Д. Русева: Грешката в решенията за заема е техническа
  • Д. Русева: Грешката в решенията за заема е техническа

Преписът от решение за заема на община Шумен, който се предоставя на Окръжна и Районна прокуратура - Шумен, както и на областния управител, е бил сгрешен - каза по-рано днес пред журналисти председателят местния парламент Даниела Русева. Върху сгрешения препис мой подпис няма, грешката бе констатирана няколко часа след изпращането на преписите, след което беше поправена - допълни тя. Решението изцяло повтаря докладната на кмета за размера на облигационния заем.

Сгрешените преписи са били взети без проблем от прокуратурата, като на тяхно място са били предоставени поправените. Коригиран вариант е бил предоставен и на областна администрация, но старият, който е сгрешен, не е бил върнат на общината. Въпросът за грешката се поставя месец и половина по-късно, след като вече е изтекъл срокът за връщане или атакуване по съдебен ред на решението - обясни още Русева.

На 28 октомври заседава постоянната комисия по Бюджет и финанси. Тогава тя взема решение на 30 октомври, когато е сесията на общински съвет, кметът Костов да разработи три варианта за размера на облигационния заем. Той е изпълнил решението на комисията частично /за 15 млн. лв./, тъй като е счел, че другите две цифри са нецелесъобразни.

Грешката е чисто техническа - категорична бе Даниела Русева. Тя допълни, че няма информация за предприета по случая проверка от полицията.