Антоанета Бонева е спортист на годината в Търговище
Антоанета Бонева е спортист на годината в Търговище / Борислав Курдов

За поредна година община Търговище отличи 10-те най-успешно представили се спортисти за 2012 година и трите най-добри отбора в града. Церемонията по награждаване започна с едноминутно мълчание в памет на починалия наскоро търговищенец Деян Колев - един от най-изявените гимнастици и треньор по спортна гимнастика, започнал спортната си кариера в Търговище и прославил името на родния си град.

Класацията бе подредена след анкета, проведена сред треньори, спортни деятели и журналисти. При отборното класиране трето място бе присъдено на баскетболен клуб „Светкавица", с треньор Иван Иванов. На второ място се наредиха юношите на футболен клуб „Светкавица", с треньор Иван Иванов. А „Отбор на 2012 г." на община Търговище е футболен клуб „Светкавица" - юноши-старша възраст, с треньор Деян Кирилов.

За трета поредна година и за пети път в спортната си кариера, отличието „Спортист на 2012 г." на община Търговище бе присъдено на Антоанета Бонева, която е съзтезател по спортна стрелба. Неин треньор е Христо Маринов. Втори в класацията е гимнастикът Светослав Ангелов, а трети в призовата тройка стана Иван Сираков от клуба по спортно ориентиране.

В десятката влизат още Валентин Паскалев - спортно ориентиране; Светозар Стоянов - тенис на маса; Кристияна Свиленова - спортна стрелба; Габриела Вълчанова - тенис на маса; Айджан Ахмедов - борба; Пламен Костадинов - спортна акробатика-мъже; Георги Димитров - спортна гимнастика.

Призьорите получиха отличията си от кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев. „Вашите отличия и медали са отговора, който давате на всички млади и желаещи да се занимават със спорт, че може и тук в Търговище да се подготвят шампиони, да се печелят медали" + с тези думи кметът Мирев се обърна към младите надежди на Търговище. И им благодари за положените усилия и постоянството, с което извоюват многобройните отличия и медали и прославят Търговище.