/ АПИ
Завърши реконструкцията на път II-21 Русе-Силистра, при входа на Русе. Днес бе пуснато движението по бул. „Тутракан“ в Русе, който съвпада с трасето на второкласния път.

Председателят на АПИ Георги Терзийски инспектира работата на екипите на Дунав мост

Строителните работи приключиха и предстои издаването на АКТ 16 и разрешението за ползване. С изграждането на второ платно, в участък от около 300 м, се подобрява пропускателната способност на пътя в района на Дунав мост. Инвестицията е за близо 1 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Реконструираната отсечка започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и продължава към изхода на град Русе в посока Силистра. Съществуващият двулентов път в чертите на гр. Русе е разширен до четирилентов и е продължение на пътя между Русе и Мартен.

Проектът е изпълнен на два етапа. Първият етап е завършен през 2016 г. от НКЖИ като е реконструиран жп надлезът и е изграден втори отвор на съоръжението, през който да преминава новото платно на булеварда.

Министър Аврамова: През 2019 г. започва изграждането на пътя Велико Търново-Русе

През май миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ започна вторият етап от проекта, включващ реконструкцията на участъка. Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Пътинженеринг“ АД.

Стойността на договора за строителство е 1 060 651,07 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД. Техният договор е за 25 200 лв. с ДДС.