Заловиха извършител на серия грабежи от жени
Заловиха извършител на серия грабежи от жени / снимка: Дарик Сливен, архив

Полицейските служители на Второ РУ “Полиция” са установили извършител на серия от улични грабежи. В първия случай, в кв. "Възраждане" е нападнато 18-годишно момиче, съборено е на земята и е отнета дамската му чанта. В нея е имало портмоне от естествена кожа, сумата от около 130 лева, дебитна карта и лични документи.

Във втория случай, в кв. "Здравец", чрез използване на сила нападателят събаря на земята 18-годишно момиче и отново отнема дамската му чанта. В нея имало мобилен телефон със зарядно устройство, лични принадлежности.

В третия случай е пострадала 21-годишна жена. Мъжът я пресрещнал в кв. "Здравец" и чрез заплаха откраднал 10-те лева, които носела в себе си. В последния случай, в кв. "Възраждане", след заплаха с нож от 26-годишна жена са откраднати мобилен телефон, сребърни бижута и сумата от 15 лева.

От проведени издирвателни действия е установено, че извършителят е 30-годишен мъж от Чирпан, който е криминално проявен. С постановление на Районна прокуратура – Русе той е задържан за срок от 72 часа в следствения арест.