/ iStock/Getty Images
Липсващо гориво е около 390 литра
Задържаха двама души при кражба на гориво на пътя Русе-Бяла.

Откраднаха 300 литра дизелово гориво от товарен автомобил

На 31 октомври служители от полицията в Две могили, при движение със служебен автомобил по главния път в посока  Русе, в района на контролния пътен пункт на входа на града, забелязали товарен автомобил "ДАФ" с румънски регистрационен номер, който бил паркиран в дясната част на пътното платно, а непосредствено зад него лек автомобил "Ауди" с русенска регистрация.

24-годишен мъж е задържан след опит за грабеж в търговски обект в Русе

Полицаите спрели и при излизането им от служебния автомобил Аудито незабавно потеглило, отправяйки се в посока към Бяла. Служителите забелязали две лица в дясната част на камиона, при резервоара, а около возилото се усещала силна миризма на дизелово гориво.

Двамата побягнали, захвърляйки зад себе си туба, пълна с течност и маркуч. След кратка гонитба мъжете били застигнати от полицаите и задържани. За съдействие пристигнали и служители от Първо РУ, които при последвалите проверки установили, че заловените мъже са от Русе - на 30 и 48 години.

Обраха товарен автомобил в Русе


Започнало е изясняване на ситуацията, при което е открит и водачът на товарното превозно средство, гръцки гражданин. Той е направил проверка на таблото на ТИР-а, при която е разбрал, че резервоарът е почти празен, като според него общото липсващо гориво е около 390 литра.

На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група от полицията. Случаят е документиран, като е образувано бързо производство. Двамата мъже са задържани.