ВКС потвърди доживотна присъда за убиец от Силистренско
ВКС потвърди доживотна присъда за убиец от Силистренско / DarikNews

Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на 36-годишния Салят Алиосман от силистренското село Давидово, който бе обвинен в умишлено и особено жестоко убийство на приятелката си.

На 14 септември 2011 година присъдата е издадена от Силистренския окръжен съд, 3 месеца по-късно е потвърдена от Апелативния съд във Варна.
Всички инстанции са се солидаризирали с крайната мярка спрямо Алиосман, който на 26 март 2011 година при пиянски скандал намушкал с нож 53 пъти бременната си приятелка. Той живеел на семейни начала с 29-годишната Юлия Христова от с. Суходол, с която имал още три деца.

Според върховните съдии убиецът е с изключително висока лична степен на обществена опасност. Установени са му психопатия, дългогодишна агресия, тормоз и изтезаване на семейството, включително и на децата, системно пиянство и липса на грижи за издръжка на семейството. Освен това убийството е извършено по време на изпитателен срок от предишно осъждане. Съдът е потвърдил наложителното изолиране на убиеца до края на живота му при специален режим. Присъдено е и обезщетение за неимуществени вреди от 160 000 лева за трите му деца.