Транспортни броячи улесняват трафика на движението
Транспортни броячи улесняват трафика на движението / netinfo
Специалисти от общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация” са монтирали три транспортни брояча - два са на светофарната уредба по бул. „Съединение” в посока Пантеона и един на кръстовището между бул. „Съединение” и ул. „Майор Узунов”. Днес предстои да бъде сложен и четвъртият - на светофара в посока паметника „Альоша”.

Това са нови, експериментални броячи, изработени от звено „Пътна сигнализация” на общинското предприятие. Специалистите ще ги наблюдават, и ако покажат дефекти, те ще бъдат отстранени. Извършва се и ежедневен мониторинг над пешеходните броячи на светофарите в града, чието монтиране започна още през миналата година. Вече са поставени 4 комплекта по бул. „Скобелев” и ул. „Борисова”, на кръстовището на КООП и още 4 комплекта на покрития пазар. Всички светофарни модули се подновяват със светодиоди, пребоядисват се стълбовете на светофарните уредби.

На ул.„Дондуков-Корсаков” и бул.„Скобелев” високите транспортни светофарни секции са счупени и се ремонтират отново. Извършва се и модернизация на всички светофарни апарати в града, за да се облекчи трафика на движение, особено в пиковите часове на деня.