Скоро ще заработи закритият басейн в Силистра
Скоро ще заработи закритият басейн в Силистра / netinfo
Очаква се до края на тази седмица да бъдат погасени задълженията към доставчиците на електричество и вода, натрупани от СНЦ „Спирала” през годините, в които то бе стопанин на общинския закрит басейн, и през идната седмица обектът да заработи. Това съобщи заместник-кметът по финанси Милен Пенчев.

Над 15 хиляди лева задължения остави сдружението и плувният клуб към него преди да се откаже от правото да поддържа и ползва басейна. С решение на общинския съвет през октомври обектът, заедно с тенис корт към него, бе предоставен за стопанисване на Ученическата спортна школа в Силистра.

Много бързо бе извършена необходимата хигиенизация на коритото на басейна и всички прилежащи помещения, необходими за пълноценното провеждане на тренировки по плуване, увери ръководителят на школата Руси Иванов. Подменени са и част от стъклата на обекта. Ще се търсят средства по оперативните програми за цялостното му обновяване.

Над 100 деца от школата и общинското спортно училище в Силистра тренират плуване и се очаква от другата седмица да подновят заниманията си.