/ netinfo
Кучият студ и дебелият скреж по дърветата не успяха да попречат за доброто настроение на десетки малки и големи жители на Ценово да присъстват на паленето на светлините на коледната елха. Те се събраха около едно от най-големите иглолистни дървета пред сградата на общинската администрация.

Грейват светлините на коледната елха

Инициативата за предпразничното веселие за поредна година беше осъществена от настоятелството на НЧ „Христо Ботев“ с подкрепата на ръководството на община Ценово. Празничният дух и настроението вече станаха пълновластни стопани в населените места на община Ценово.

През целия декември Русе ще бъде завладян от тържествено празнично настроение

В студената вечер с обръщението си Гергана Миланова от местното читалище стопли душите на присъстващите. „Нека да имаме смелостта да си поръчаме на Дядо Коледа не само подаръци, но и по-стойностни неща, които не се купуват с пари - мир и благополучие на хората по света, добрина, обич и човешка съпричастност, приятелство и любов, професионални успехи, които носят радост на много хора“, подчерта библиотечният служител. Сред официалните гости на тържеството беше и кметът на община Ценово д-р Петър Петров.

600 коледни елемента ще красят Русе за празниците

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ с песни, стихове и танци приканиха добрия белобрад старец да не пропусне по време на обиколката си и добрите деца от Ценово. Изпълненията на малките коледари върнаха вярата в доброто и надеждите за новото начало.

С бурни възгласи, обратно броене и ръкопляскане грейнаха светлините по празничното украсената елха. Пищна заря озари мразовитото небе над Ценово с надеждата, че добрите дела ще се множат през новата година.