Речник на 108 г. дари Русе плюс на русенската библиотека
Речник на 108 г. дари Русе плюс на русенската библиотека / netinfo

Речник на чуждите думи в българския език дари днес екипът на електронното издание РУСЕ ПЛЮС на Регионална библиотека „Любен Каравелов”. Джобното издание е от 1907 г. и е с размери 5,5 х 8,5 см.

Редакторите на РУСЕ ПЛЮС Гергана Илиева и Ралица Маринова споделиха, че с жеста си искат не само да засвидетелстват уважение към Русенската библиотека, като един от водещите културни институти в библиотечното дело в страната. „Така, ние своеобразно се присъединяваме към инициативата на основателя на Facebook Марк Зукърбърг, който обяви 2015-та като Година на книгата”, каза редакторът Ралица Маринова. „С това дарение бихме искали да отправим още едно послание”, допълни Гергана Илиева. „И то е за повече чистота на използвания от всички нас български език в ежедневието. Нека не забравяме неговото богатство, употребявайки прекомерно много чуждици!”.

Директорът на РБ „Любен Каравелов” Теодора Евтимова благодари на екипа на РУСЕ ПЛЮС за жеста и заяви, че ценното издание ще намери достойно място във фонда на библиотеката.

Екипът на Русенската библиотека се присъединява към посланието на електронното издание РУСЕ ПЛЮС да четем повече през 2015-та година.