Разпитват районния прокурор на Силистра за смъртта на призовкар
Разпитват районния прокурор на Силистра за смъртта на призовкар / netinfo
Досъдебно производство за склоняване към самоубийство е образувано по случая с намерения вчера в сградата на Районната прокуратура в Силистра прострелян 55-годишен призовкар. Снощи около 19 часа е завършил огледът на местопроизшествието, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев.

Оперативно-следствената група е установила, че 55-годишният Георги Илиев Димитров е с огнестрелна рана в слепоочието от законно притежавания от него пистолет "Макаров".

По-късно при оглед в дома му са открити негови лични документи, но не е намерено предсмъртно писмо. Едно от предположенията е, че жертвата се е приблрала пообед в дома си, оставила е всички документи и вещи, които ползва за работа, взел е пистолета и се е върнала на работа, за да се самоубие. За инцидента веднага е уведомена Главната прокуратура.

Очаква се досъдебното производство да се наблюдава от друга прокуратура в рамките на Варненския апелативен район. Като свидетел по случая ще бъде разпитан и районният прокурор на Силистра Димитър Чолаков.