Проектът за премахване на тапата край Дунав мост готов до дни
Проектът за премахване на тапата край Дунав мост готов до дни / Областна администрация Русе

Проектът за изграждането на още един отвор на ЖП надлеза край Дунав мост ще бъде готов до броени дни. Това стана ясно по време на свикана от областния управител Стефко Бурджиев среща. В нея се включиха проектантът инж. Иван Пецински и представители на железопътната администрация в Русе и Горна Оряховица.

Инж. Пецински докладва, че подготвената от него разработка включва два вида проекти. Първата група са за реконструкцията на ЖП-надлеза, а втората за изграждането на още едно платно, успоредно на настоящото, посока Силистра.

В рамките на срещата беше взето решение инж. Пецински да приключи с подготовката на проектната документация през следващата седмица и до 16-ти декември пълната разработка да стигне до местната ЖП администрация и ОПУ - Русе. Техните представители поеха ангажимент за изготвянето на експресни становища по проекта и изпращането му за разглеждане от експертния съвет на НКЖИ.

До края на следващата седмица в Областна администрация – Русе трябва да постъпят препоръки от ЖП администрацията кои структури на транспортното министерство да бъдат сезирани, с цел ускоряване реализацията на проекта.