/ Дарик - Русе, Галина Тодорова
Присъдата на Сеерин вероятно ще бъде обжалвана от неговата защита
101383
Присъдата на Сеерин вероятно ще бъде обжалвана от неговата защита
  • Присъдата на Сеерин вероятно ще бъде обжалвана от неговата защита
Присъдата от 30 години затвор на Северин Красимиров за убийството на журналистката Виктория Маринова, която днес му присъди Окръжният съд в Русе вероятно ще бъде обжалвана. Това стана ясно от изявление след процеса на неговия служебен  защитник .

30 г. затвор получи Северин Красимиров за убийството на телевизионната водеща от Русе

Съдебният процес за бруталното убийство на русенската журналистка приключи в рамките на ден, след като подсъдимият Северин Красимиров се възползва от  съкратената процедура и призна вината си.

Това го спаси от най-тежкото наказание, предвидено в закона за умишлено убийство - доживотен затвор без право на замяна. Съдът призна Северин Красимиров за виновен по трите повдигнати срещу него обвинения и той получи максималното възможно наказание от 30 години затвор.

Делото за убийството на журналистката Виктория Маринова тръгна по съкратената процедура

Служебният защитник на Северин - адвокат Иван Дойнов, коментира след процеса, че вероятно съдебното решение ще бъде обжалвано в законовия 15-дневен срок. По думите му е имало превес на смекчаващи вината обстоятелства, а именно, че 21-годишният русенец има лека степен на умствена изостаналост и е оказал съдействане на разследването, обяснява защитникът Дойнов.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев коментира след делото, че съдът е признал подсъдимият за виновен по трите обвинения блудство, изнасилване и умишлено убийство.

Близки на жертвата Виктория Маринова считат, че е необходима законодателна промяна, за да не може от намалена присъда да се възползват подсъдими за тежки престъпления. Това заяви Румян Максимов – бивш тъст на жертвата и дядо на седемгодишната дъщеря на журналистката.

Още чуйте в прикачения файл: