Преструктурират болничната помощ със средства от Световната банка
Преструктурират болничната помощ със средства от Световната банка / netinfo

Със средства от Световната банка ще се преструктурира болничната помощ у нас, съобщи в Силистра министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев. По предварителни планове проектът, с който здравното министерство ще кандидатства, трябва да бъде готов до есента.

 

Преструктурирането предвижда отпадане, сливане на болници и разрушаване на негодни за работа сгради, обясни министър Желев. Силистренската болница - единствената в страната от павилионен тип, задължително ще бъде съборена и на нейно място - построена нова, бе категоричен д-р Желев, след като обиколи различните отделения. „Потресен съм от условията, в които работят лекарите.

 

Догодина и половина в Силистра ще бъде направена сериозна инвестиция”, обеща здравният министър. Той гостува в дунавския град по покана на кмета Иво Андонов и по настояване на директора на здравното заведение д-р Даниела Костадинова.

 

Пред журналисти министър Евгений Желев заяви, че не очаква лекарски протести в страната, защото съществува диалог. „Грешно е да се прави политика от здравеопазването, трябва да се прави политика за него”, коментира лекар №1 на държавата.