НАП разпродава РОАТ
НАП разпродава РОАТ / НАП Русе

Поземлен имот от 26 декара на бул. „Трети март” № 74, заедно с построените в него сгради и намиращите се там машини и съоръжения ще бъде продаден на търг от НАП-Русе. Имотът е на обявената в несъстоятелност фирма „Русе – общински автотранспорт”, популярна като „РОАТ”.

За 2  942  511 лв. купувачите могат да се сдобият с административни постройки, с халета за ремонт и поддръжка на автобуси, тролейбуси и тежки машини, с автоматична автомивка, резервоари за вода и противопожарни нужди, оборудвано помещение за годишни технически прегледи, пералня, кухня със склад и обширна столова за хранене и други постройки. В офертата са включени много машини и съоръжения за различни нужди при техническото обслужване на автомобили, включително и тапицерна работилница, офис оборудване и мебелировка.

Наддаването, което ще се проведе през следващите две седмици, ще бъде тайно. Заинтересованите могат да направят огледи от понеделник, съобщиха от НАП. До 25 февруари, петък, ще се приемат и предложенията за участие в търга в офиса на НАП в Русе на ул. „Майор Атанас Узунов” № 19. Дотогава трябва да се внесе и депозит за участие в размер на 20 на сто от обявената тръжна цена. Самият търг ще се проведе на 2 март.

Този търг е предпоследният, който ще се проведе за имота от публичните изпълнители на НАП и те очакват повишен интерес към него. Причина за това е изключително изгодната цена за атрактивен терен в близост до „Метро”, хижа „Приста”, западната вилна зона и почти над брега на Дунав, с много добра инфраструктура – все условия, примамливи за строителни предприемачи.

Основателна конкуренция могат да проявят и бизнесмени, занимаващи се с транспорт или промишлено производство, защото обектът е добре оборудван технически, разположен непосредствено до важни транспортни коридори и около него има доста фирми с активна дейност.

При такива обстоятелства често инициативните купувачи предпочитат да не изчакват последния търг за намалена цена, а да изненадат конкурентите с изпреварваща покупна  при тези приемливи финансови условия.