Младежи искат по-силно присъствие в обществения живот
Младежи искат по-силно присъствие в обществения живот / netinfo
Представители на сдружение „Младежка организация за регионални инициативи” поискаха да се включат в Областната комисия за развитие на младежта и спорта на среща с областния управител Мария Димова. Членовете на организацията ще предлагат инициативи и дейности, насочени към по-активното присъствие на младите хора в обществените процеси.

Има идея и за създаването на общ сайт на младежките организации в областта, като по този начин цялата база данни за дейността на младежкия неправителствен сектор ще бъде достъпна в интернет и членовете на сдруженията ще могат да поддържат контакт помежду си.

Областният управител насочи младите хора към кандидатстване с проекти по национални и европейски програми и им предложи да обединят усилията си с други неправителствени организации и да създадат доброволчески групи, които да работят в различни направления. Групите могат да бъдат ангажирани с различни обществени каузи, да участват в младежки обмен, както и да информират връстниците си за възможностите за реализация и обучение, които предлага нашия регион.

Активно сътрудничество с румънски младежки организации и партньорство по трансгранични проекти беше друго от предложенията на Димова към членовете на сдружението.