/ Дарик радио
Радослав Атанасов и Ангел Русев в студиото на Дарик Русе
96934
Радослав Атанасов и Ангел Русев в студиото на Дарик Русе
  • Радослав Атанасов и Ангел Русев в студиото на Дарик Русе
Легендите на българските щанги Нораир Нурикян, Янко Русев, Иван Иванов, Неделчо Колев и Нено Терзийски ще бъдат сред официалните гости на седмото издание на традиционния турнир по вдигане на тежести за купа „Русе“.  

Организатор и домакин на турнира е Тежкоатлетически спортен клуб-Русе. Състезанието ще се проведе на 21 април, събота в спортна зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Официалното отриване ще бъде в 12:00 часа.
 

Подготовката върви нормално. В 10:30 ще бъде надпреварата при кадетите, а юношите до 18 години ще вдигат след официалното откриване, в 12:30 часа. Жените са в 14 часа, а гвоздеят на състезанието, мъжете ще се състезават от 15:30 часа“, сподели в интервю по Дарик треньорът на ТСК Русе Радослав Атанасов.

В момента се преговаря със спонсор за наградния фонд, а всички други организационни разходи по посрещането на гостите, настаняването и храна се поема от президента на клуба д-р Кирил Панайотов.
 
На турнира в Русе се очакват най-добрите състезатели, защото той ще бъде една сериозна проверка преди световното първенство в Туркменистан. А самото световно в Асшабад е важно, защото има голяма вероятност квотите, които се спечелят за Олимпиадата, след две години в Токио, да бъдат индивидуални.

Това означава, че веки щангист, който е постигнал резултат ще бъде оценен, и федерацията няма да може да подменя състезатели.

Радослав Атанасов
netinfo

 
Преди дни, на тържество организирано от президента на ТСК д-р Кирил Панайотов, на което бяха почетени двамата русенци Стилян Гроздев (сребърен медалист от Европейското първенство в Румъния) и Ангел Русев (5-то място), д-р Панайотов си пожела медал от Олимпиадата. За целта според него обаче, клуба трябва да има най-малко 3 представители в националния отбор.
 
Чуйте какво споделиха в интервю за Дарик треньорът Радослав Атанасов и Ангел Русев: