КЗД и ЦДГ “Червената шапчица” с благотворителна акция за децата на сирийските бежанци
КЗД и ЦДГ “Червената шапчица” с благотворителна акция за децата на сирийските бежанци / Sofia Photo Agency, архив

По идея на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация в Русе Валентина Николаева, петнадесетте деца от клуб „Добро сърце” при ЦДГ „Червената шапчица”, и стажанта по програма „Старт на кариерата” в КЗД Димитър Димитров започва дарителска кампания за подпомагане малките деца на сирийските бежанци у нас.

Членовете на клуба, директорът на ЦДГ” Червена шапчица” Теменужка Тодорова  и педагозите призовават всички деца от детската градина и техните родители, желаещи да се включат в кампанията, да дарят играчка, книжка, блок за рисуване, моливи или пастели, за да направим още едно дете в трудно положение по-радостно.

“Ще се радваме и на рисунки, ако на някого му е трудно да се раздели с играчка. Правим това, защото сме се убедили, че доброто в постъпките ражда любов”, коментираха организаторите. Пред Дарик Валентина Николаева обясни, че даренията ще се събират от 11 до 15 ноември в детската градина. Инициативата е и по повод Международния ден на толерантността, който се отбелязва на 16 ноември.